Pyssel: Påskägg till påskriset

Påsken står för dörren och Sagovärldens invånare gör sig redo att vallfärda till Blåkulla! Hitta maskeradkläderna till påsken hos oss, välj bland mysiga påskharar, glada påskkärringar och magiska accessoarer att fylla påskäggen med.

Den Goda Fen vill dessutom passa på att bjuda på ett roligt pyssel som livar upp påskriset lite extra. Här visar vi hur du skapar roliga påskägg som du enkelt klämmer fast i riset där du kan gömma dina favoritkaraktärer från Sagovärlden – eller varför inte bilder på familjemedlemmar eller kompisar? Precis som med många andra av våra pyssel, kan även detta varieras lite efter vad du har hemma och var fantasin leder dig.

Detta använde vi när vi gjorde våra påskägg:

Gör såhär:

Skriv ut mallarna för äggen. Färglägg äggen och måla mönster. Låt fantasin flöda fritt! Vi valde sedan att limma på äggen på ett hårdare papper innan vi klippte ut äggen, för att få lite mer stadga i äggen. Klipp sedan ut de figurer du vill gömma i äggen. Klistra fast de på baksidan av den nedre delen av ägget. Limma sedan fast en äggdel vardera på varsin del av klädnypan. Färdigt – vi sa ju att detta var ett enkelt pyssel!