Betala via Klarna

100% fantasi & magi

2-4 dagars leveranstid

Om den goda fen

Sagan om Den Goda Fen

Det var en gång En God Fe. Det bästa hon visste var att klä ut sig och drömma sig bort till Sagovärlden. Där är varje dag ett nytt äventyr, där du bestämmer allt; vilken färg himlen har, vad som är din superkraft och om du är en enhörning, prinsessa, dinosaurie – eller varför inte en dinosaurieprinsessa?

En vacker dag stötte Den Goda Fen på ett problem. Fen hade nämligen en liten dotter, som mest av allt i världen önskade sig ett par gyllene skor. Den Goda Fen sökte land och rike runt men hur mycket hon än letade så fann hon inga skor som höll måttet. Konstigt tyckte hon, men eftersom fen var en mycket god sömmerska så beslutade hon sig för att sy dem själv. Guldskorna blev superfina och dottern mycket nöjd! Även de andra barnen i Sagovärlden blev förtjusta och ville ha likadana.

Dagarna gick och Den Goda Fen upptäckte att i affärerna där man köpte utklädningskläder fanns det inte heller tillräckligt fantasifulla och hållbara plagg, sådana som tål lek och som kan tvättas när de blir smutsiga. Så Den Goda Fen tänkte och tänkte; vart finner man dräkter som klarar äventyren i Sagovärlden, som kan gå vidare i generationer och som främjar barnens egen fantasi?

Plötsligt fick fen en idé! Det kanske inte bara var hon som sökte efter tåliga och fantasifulla utklädningskläder? Hon bestämde sig för att börja sy egna klänningar och dräkter, och plötsligt en dag hade hon en hel skattkista med sagolika utklädningskläder som barnen kunde leka med. Detta gjorde fen mycket glad. Därför har hon sedan den dagen fortsatt att sy så att så många barn som möjligt skall kunna vara precis vad dem vill när de också drömmer sig bort till Sagovärlden.

Historia

Den Goda Fen startade sin tillverkning av lekfulla utklädningskläder för alla barn och tillfällen år 1997. 2014 tog istället Robetoy över varumärket. I sortimentet hittar du plagg och accessoarer som tar dig med på en resa genom Sagovärlden – från Kungariket till Dinosaurietiden, genom Fantasigläntan och vidare. Idag hittar du Den Goda Fens sortiment hos över 600 återförsäljare runtom i Europa.

År 2021 bestämde sig Den Goda Fen för att starta egen webshop, där du hittar hållbara, lekfulla plagg för barn i alla åldrar men också skötselråd, spännande tips och mycket annat som vi hoppas skall inspirera till en mer fantasifull vardag för dina barn, men också för dig som förälder.

Om produkterna

Alla Den Goda Fen-produkterna är alltid tillverkade av 100% fantasi och magi. Det gör att det är bäraren själv som bestämmer exakt vad plagget egentligen föreställer, även om det vid första anblick kanske mest liknar ett lejon eller kanske en prinsessklänning. I sin tur innebär detta också att här finns plagg för alla barn, oavsett om det vankas maskerad eller en helt vanlig dag på förskolan. Här hittar du garanterat uppskattade julklappar, födelsedagsgåvor eller vardagspresenter för alla barn som tycker om att klä ut sig.

För Den Goda Fen är det viktigt att det skall kännas bra i magen att köpa våra produkter, och vi strävar alltid efter att göra det enklare för våra kunder att göra medvetna val. Därför vill vi både vara så transparenta som möjligt och alltid sikta mot att bli bättre själva. En av de saker vi gör: är att se till att fabrikerna erbjuder levnadslön till sina anställda. Till skillnad från minimilön, som du kanske har hört talas om, så innebär levnadslön precis som det låter – att arbetstagaren faktiskt skall kunna leva på sin lön.

Den Goda Fens sortimentet lever upp till den standard och reglering som gäller leksakers säkerhet, detta enligt de utökade kraven på leksakers säkerhet, EU’s leksaksdirektiv (2009/48/EG) och standard EN 71-1-2-3. Läs mer om vad detta innebär i vår FAQ.