Gör din egen monsterkrans

Det bor många busar i Sagovärlden, men busigast av alla är kanske ändå monstren. När ett monster är i närheten får man vara på sin vakt, plötsligt hoppar de upp och överraskar dig från ingenstans. Med det här pysslet kan du enkelt skapa ditt alldeles eget monster att hänga upp på dörren, i fönstret eller som dekoration i barnrummet.

För detta DIY behöver du:

  • Kartong
  • Silkespapper i valfri färg
  • Vitt papper
  • Snöre
  • Kniv
  • Sax
  • Lim
  • Svart penna

Tänk på att det här pysslet är allra bäst att göra barn och vuxen ihop eftersom man behöver använda en del vassa saker för att det skall bli så bra som möjligt.

Såhär gjorde Den Goda Fen sin monsterkrans:

1. Börja med att skapa själva kransen av kartongen. Den Goda Fen tog en större skål och målade en cirkel runt den på kartongen, för att sedan skära ut den. Därefter ritade hon ytterligare en cirkel i mitten av kartongen med hjälp av en mindre skål, och skar även ut denna så att hon fick en krans.

2. Dags att klä kransen med silkespapper! Börja med att klippa ut några större remsor av silkespapper som du sedan virar runt kransen och limmar fast.

3. Klipp nu ut cirka 12×12 cm stora fyrkanter av silkespappret. För att få till den skrynkliga effekten kan du knyta ena näven, placera ett papper på och sedan trycka ner det med ena fingret (se bild). Det här är en perfekt grej för små händer, så här får barnet gärna vara bossen! Limma fast de små pappersbuketterna på kransen.

4. Dags för tänder! Enklast är att lägga det vita pappret under kransen och måla tänderna för att sedan klippa ut dem. Välj själv om du vill att ditt monster skall ha läskiga vassa tänder eller lite snällare gaddar som på vår bild. Sedan är det bara att limma fast dem på baksidan av kransen.

5. Efter tänderna gjorde Den Goda Fen ett par ögon till monstret. Använd fantasin och välj själv färg och form på ögonen som du klipper ut från det vita pappret. Vi använde också lite glitter till våra ögon, men här kan du använda det du har hemma. Limma sedan fast ögonen på kransen.

6. Sista steget är att plocka fram ett snöre (det kan vara ett fint band eller bara ett presentsnöre du har hemma) och häfta, tejpa eller limma fast det på baksidan. Nu är ditt monster redo att hängas upp!

Tips! Monstret blir väldigt glad om man matar det med godis ibland. Spana gärna in vår fina monster-cape och andra plagg som är perfekta för Halloween genom att klicka här eller kika nedan.