Betala via Klarna

Beställ senast 17/12 för leverans innan jul

2-4 dagars leveranstid

FAQ

Vanliga frågor och svar

På varje produktsida försöker vi ge så mycket information vi bara kan vad gäller mått och storlekar, samt för vilken ålder respektive storlek kan tänkas passa. Dessutom har vi satt ihop en storleksguide som du hittar här. Har du ytterligare frågor är du alltid varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst, antingen på mail eller via sociala medier, där vår målsättning är att svara dig inom 24 timmar alla arbetsdagar.

Just nu erbjuder vi förlängd ångerrätt när du handlar julklappar hos oss. Detta innebär att order som läggs i vår webbshop mellan den 1-18 december 2023 har ångerrätt fram till och med den 15 januari 2024. Vänligen observera att din eventuella retur då skall finnas hos oss senast den 15/1-2024 och därmed behöver skickas från dig ett par dagar innan dess.

Det är den fantastiska illustratören Julia Groth som ligger bakom illustrationerna av Den Goda Fen och Sagovärldens alla karaktärer. Kolla gärna in hennes hemsida och följ henne på instagram för att se mer av vad hon pysslar med.

Så fort du lagt din order, skriver Den Goda Fen ihop en orderbekräftelse som hon skickar till den e-postadress som du angivit när du genomförde ditt köp. Om du inte kan hitta den i din inkorg, vänligen testa följande:

  • Vänta någon timma, ibland kan det ta lite extra tid
  • Fortfarande inte fått något? Kontrollera att du kollar den mail som du angav då du la din order

Ibland kan orderbekräftelser råka hamna i skräpposten. Kika där, och om du fortfarande inte hittar det, skicka oss ett mail på hello@dengodafen.com så kollar vi och återkommer till dig.

Vi erbjuder betalalternativ via Klarna Checkout, vilket ger dig möjlighet att betala med kontokort, direktbetalning, faktura, Swish eller delbetalning.

Om en order läggs innan klockan 11:00 en helgfri vardag, så försöker Den Goda Fen se till så att de skickas samma dag, annars skickas de nästkommande vardag. Paketet bör komma fram inom 1-5 dagar från det att din order har skickats. Har den fortfarande inte kommit fram efter detta, får du gärna kontakta oss på hello@dengodafen.com, så hjälper vi dig alla helgfria vardagar inom 24 h.

Vi har inte själva någon fysisk butik, men vi har massor av fantastiska återförsäljare där du kan hitta våra produkter. Kontakta oss gärna för att få information om var.

Ibland kan nyhetsbrev och andra mail från oss hamna i din skräppost. Om du vill undvika att de hamnar där, kan du lägga till vår mailadress hello@dengodafen.com bland dina kontakter. Då tipsar du din mail om att Den Goda Fen är din kompis!

Vid retur, läs villkoren för returer noggrant. Följ sedan nedan steg:

  1. Fyll i returdokumentet som medföljde vid leverans, där du anger ordernummer, orsak för retur med mer. Detta är viktigt för att vi skall kunna hantera din retur på bästa och snabbaste sätt.
  2. Förpacka sedan returen varsamt, och fäst den medföljande returfraktsedeln på paketet. Var noga med att täcka över/skymma fraktsedeln som använts då paketet skickades till dig.
  3. Lämna in ditt paket hos ett ombud för den frakttjänst som du valde vid leverans, dvs DHL eller Postnord. Glöm inte att be om kvitto när du lämnat in din retur hos ombudet.

Den Goda Fens sortimentet lever upp till den standard och reglering som gäller leksakers säkerhet, detta enligt de utökade kraven på leksakers säkerhet, EU’s leksaksdirektiv (2009/48/EG) och standard EN 71-1-2-3.

Vad är EN 71? 
EN 71-1: Mekanisk och fysikalisk säkerhet, så som till exempel smådelar. Alla leksaker täcks in av denna standard.
EN 71-2: Leksakers brännbarhet, så som antändlighet, brinnhastighet etc.
EN 71-3: Gränsvärden för högsta tillåtna migration av vissa metaller till exempelläckande av farliga ämnen från leksaken.

Vad är CE märkning? 
CE-märkning är en produktmärkning inom främst EU men även inom EES. Bokstäverna CE är en förkortning för Conformité Européenne (’i överensstämmelse med EG-direktiven’).
En produkt med CE-märkning får säljas i EES-området utan ytterligare krav. Förutsättningarna för att få CE-märka en produkt är att:
1. Produkten överensstämmer med grundläggande krav på exempelvis hälsa, säkerhet, funktion och miljö.
2. Föreskriven kontrollprocedur har följts.

OEKO-TEX®
Vissa av våra egna t-shirtar är tillverkade i Öko-Tex/OEKO-TEX® bomull i Turkiet.
Öko-Tex: Textilier testas mot skadliga ämnen och måste vara producerade i miljövänliga produktionsanläggningar.

100% ekologisk bomull
Vissa av våra egna t-shirtar är tillverkade i ekologisk bomull i Turkiet. Produkten består av ekologisk bomull som odlats utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. Bomullen är certifierat enligt ekologiska normer.

ISO-certifierade fabriker
Klänningar och dräkter görs i Kina och i EU av ISO-certifierade fabriker. ISO 9001:2000: Kvalitetsäkringsstandard som förnyas var tredje år och innebär att hela tillverkningskedjan kvalitetsäkras.